۱۷ بهمن ۱۳۹۰، ۱۳:۵۹

انصاری‌پور عنوان کرد:

ادیان در مباحث اعتقادی اشتراک‌های بسیار دارند

ادیان در مباحث اعتقادی اشتراک‌های بسیار دارند

قم - خبرگزاری مهر: رئیس دانشکده شیعه‌شناسی دانشگاه ادیان و مذاهب، گفت: عمده مباحث اعتقادی ادیان مختلف به‌ویژه مذاهب اسلامی مشترک است.

به گزارش خبرگزاری مهر، محمد تقی انصاری‌پور در جمع هیئتی 15 نفره از قضات و وکلای کشور پاکستان که در دانشگاه ادیان و مذاهب حضور یافتند، پیامبر مکرم اسلام(ص) را بسیار اهل شنیدن عنوان کرد و گفت: رسول اکرم(ص) بسیار سخنان دیگران را می‌شنید تا آنجا که برخی مشرکان ایشان را گوش نامیدند و این مسئله نشان می‌دهد که ما نیز تا چه اندازه باید اهل گفتگو و شنیدن سخنان دیگران، به‌خصوص پیروان ادیان و مذاهب دیگر باشیم.

رئیس دانشکده شیعه‌شناسی افزود: گاهی مواقع به دلیل تبلیغات سوء، با شنیدن کلمه اسلام کلمه تروریسم به ذهن غربی‌ها می‌آید، در صورتی که نه‌ تنها سخن قرآن و سیره پیامبر(ص) کشتن انسان‌های بی‌گناه را به ما نمی‌آموزد، بلکه اجازه چنین کاری را هم نداده است.

وی دانشگاه ادیان و مذاهب ادامه داد: پیامبر اکرم(ص) 13 سال در مکه تحت فشار بودند و به اصحاب خود اجازه جنگ ندادند، در ‌‌نهایت نیز به اصحاب خود فرمودند که به حبشه هجرت نمایند و خود نیز به مدینه هجرت کردند.

انصاری پور افزود: در مورد جنگ‌های صدر اسلام نیز، ایشان هیچ جنگی را آغاز نکردند و تمام جنگ‌ها ابتدا از سوی کفار آغاز شده‌اند و در روز عاشورا نیز ابتدا سپاه یزید جنگ را آغاز کرد و امام حسین(ع) فرمودند تا آنان جنگ را آغاز نکرده‌اند، ما جنگ را آغاز نخواهیم کرد؛ این‌ها همه نشان‍‌ دهنده صلح‌دوستی و جنگ‌ ستیزی اسلام است.

پاسخ به یکی از شبهات درباره تقریب مذاهب

وی در پاسخ به یکی از حاضران که در مورد نتایج تقریب مذاهب پرسید، پاسخ داد: مراد ما این است که عمده مباحث ادیان، به‌ویژه مذاهب اسلامی، چه در بخش اعتقادات و عملی و چه در بخش اخلاق مشترک است؛ این در حالی است که ما مسلمانان در شرایطی به سر می‌بریم که عمده کشورهای اسلامی دچار عقب‌افتادگی شده‌اند، در حالی که در گذشته، جهان اسلام در حوزه‌های علوم انسانی، تجربی، فلسفه و... پیشتاز بود اما اکنون در برخی مسائل نیازمند غرب شده‌ایم.

معرفی دانشگاه ادیان و مذاهب

وی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به تاریخچه و فعالیت‌های دانشگاه ادیان و مذاهب بیان داشت: این دانشگاه از حدود 15 سال قبل به صورت یک مرکز پژوهشی کار خود را آغاز کرد و از 6 سال قبل به صورت دانشگاه درآمد.

رئیس دانشکده شیعه‌شناسی دانشگاه ادیان و مذاهب افزود: این دانشگاه از سه دانشکده شیعه‌شناسی، دانشکده مذاهب و دانشکده ادیان تشکیل شده است که هر کدام از این دانشکده‌ها، خود دارای سه رشته هستند؛ دانشکده ادیان رشته‌های دین‌پژوهی، ادیان ابراهیمی و ادیان غیرابراهیمی، دانشکده مذاهب رشته‌های مذاهب اسلامی، مذاهب فقهی اسلامی و عرفان و تصوف، و در دانشکده شیعه‌شناسی رشته‌های کلام شیعی، تاریخ تشیع و فرق تشیع تدریس می‌شود.

انصاری‌پور ادامه داد: در دانشکده شیعه‌شناسی یک دفتر تقریب مذاهب اسلامی نیز وجود دارد که تلاش این دفتر حمایت از پایان نامه‌هایی است که در رابطه با وحدت مذاهب اسلامی و تقریب مذاهب نوشته می‌شوند؛ زیرا اعتقاد ریاست و مسئولان دانشگاه این است که وحدت میان مذاهب از مسائل اصلی است.

وی با اشاره به تعداد زیاد کتاب‌هایی که دانشگاه منتشر کرده است اذعان داشت: با توجه به اینکه دانشگاه ادیان و مذاهب یک دانشگاه نوپاست، در حدود 200 عنوان کتاب منتشر کرده است؛ برخی از این کتاب‌ها ترجمه، برخی تألیف و برخی با رویکرد تطبیقی هستند.

رئیس دانشکده شیعه‌شناسی، کتابخانه دانشگاه را کتابخانه‌ای غنی دانست و اظهار داشت: کتابخانه دانشگاه ادیان و مذاهب منبعی غنی برای دانشجویان به حساب می‌آید؛ چراکه در این کتابخانه انواع کتب ادیان و مذاهب مختلف، حتی به زبان اصلی، موجود است؛ کتاب‌هایی از آیین بودا و مسیحیت گرفته تا فرق اهل تسنن و وهابیت و حتی فقه اباضیه.

کد خبر 1524531

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha